2018 March 22, Thursday
    W3C Malay Chinese (Simplified) English

UKIR MALL

Kompleks Perniagaan UKIR Mall PKNK terletak di kawasan strategik di tengah-tengah Bandaraya Alor Setar dan telah beroperasi pada 1 Januari 2012. Ia merupakan kompleks perniagaan yang menyediakan lot niaga kepada para usahawan sekitar Alor Setar.

UKIR Mall mempunyai aras lantai tiga tingkat yang merangkumi 84 unit lot kedai dan 10 unit kiosk yang telah disewakan kepada peniaga dengan kadar sewa yang berpatutan berbanding kompleks perniagaan di sekitarnya.

Kompleks ini juga mempunyai sebuah dewan pelbagai guna yang boleh memuatkan seramai 700 orang. Ruang promosi juga disediakan bagi tujuan penjualan barangan dan karnival jualan terutamanya bagi produk-produk usahawan tempatan.

Kompleks UKIR Mall telah dipilih sebagai penempatan sementara para peniaga Pekan Rabu yang mana bangunan Pekan Rabu kini sedang dalam proses pembinaan semula. Ini secara tidak langsung telah merancakkan aktiviti perniagaan di kompleks ini.

Seterusnya kompleks ini telah diberi penjenamaan semula kepada Kompleks Perniagaan PEKAN RABU @ UKIR MALL.

 

 
Kedah  Malaysia  myGov Mobile  Laman Web Rasmi Perbendaharaan Malaysia   HRMIS   JPA   mida ehasil 

 
© 2013 Hakcipta Terpelihara.

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK)
Tingkat 14, Wisma PKNK, Jalan Sultan Badlishah
05000 Alor Setar, Kedah Darul Aman
Tel: 04-775 2455
Faks: 04-731 2957
Sesuai dipaparkan menggunakan resolusi 1024 x 768,
Paparan terbaik menggunakan Google Chrome,
Mozilla Firefox dengan perisian Adobe Flash Player
Kemaskini Terakhir: 22 Januari 2018 08:00am

Penafian : Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.