2018 March 18, Sunday
    W3C Malay Chinese (Simplified) English

PELANCONGAN

Sektor pelancongan turut diberi tumpuan dalam usaha untuk mengukuhkan aktiviti pelancongan di negeri Kedah. PKNK telah menceburkan diri di dalam bidang ini melalui anak-anak syarikat milik penuh iaitu Kedah Resort Sdn Bhd dan PKNK Hotels Sdn Bhd. Syarikat-syarikat ini yang memiliki dan menguruskan hotel di Alor Setar dan Sungai Petani serta resort di Gunung Jerai. Anak-anak syarikat lain seperti Tanjung Rhu Land Sdn Bhd merupakan pemaju pembangunan hartanah dan pelancongan di Tanjung Rhu, Langkawi.

Kumpulan BDB pula menawarkan hotel berkonsepkan pangsapuri dan padang golf serta rekreasi di Jitra iaitu Darulaman Suites dan Darulaman Golf & Country Club serta Kulim Golf & Country Resort Sdn Bhd (KGCR) juga menyediakan padang golf dan resort untuk kemudahan pengunjung dan pelancong.

Usaha-usaha terus dilaksanakan bagi memastikan perkhidmatan dan produk pelancongan dipertingkatkan untuk memberi kepuasan kepada para pengunjung. Produk pelancongan di Gunung Jerai dipertingkatkan seperti penanaman pelbagai spesis orkid yang unik dan bernilai tinggi serta cendawan shitake, pembangunan The Royal Jerai Botanical Park mampu menjadi tarikan baru.

 
Kedah  Malaysia  myGov Mobile  Laman Web Rasmi Perbendaharaan Malaysia   HRMIS   JPA   mida ehasil 

 
© 2013 Hakcipta Terpelihara.

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK)
Tingkat 14, Wisma PKNK, Jalan Sultan Badlishah
05000 Alor Setar, Kedah Darul Aman
Tel: 04-775 2455
Faks: 04-731 2957
Sesuai dipaparkan menggunakan resolusi 1024 x 768,
Paparan terbaik menggunakan Google Chrome,
Mozilla Firefox dengan perisian Adobe Flash Player
Kemaskini Terakhir: 22 Januari 2018 08:00am

Penafian : Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.